Tafseer mimpi~ Ular oh ular~

Wednesday, May 13, 2009

Three nights ago I had a nightmare.. Among the scariest ever..



I dreamed about snakes.. I was on a bamboo raft and there were lots of snakes... Of various types that is~







Ular sawa..


Ular tedung..


Ular kuning..

Ular hijau..


Ular hitam putih..


Ular Besar..


Ular Mati..


etc.....


So out of fear.. I decided to discuss the matter with one friend...



Haziah: Eyh.. Ko tau tak kalo mimpi ular tu ape maksudnye???
Friend: Mimpi ular pulak dah...
Haziah: Aku nk google jap~
Friend: Pegi pegi
Haziah: Ko tengok ni!!!!!



-Jika bermimpi digigit ular, maka pertanda akan mendapatkan pasangan hidup.

-Jika bermimpi melihat ular yang banyak, maka pertanda akan mendapatkan kebahagiaan yang tak terduga.


-Jika bermimpi dikejar ular, maka pertanda ada seseorang yang mencintai Anda.


-Jika bermimpi melihat ular masuk rumah, maka pertanda akan kedatangan tamu yang membawa kebahagiaan.


-Jika bermimpi dililit ular, maka pertanda akan melaksanakan hajat




Friend: Mane ko dapat nih
Haziah: Google ar~naseb baek positif je
Friend: Tak reliable langsung. Aku try cari pakai metacrawler..


So here are the rest of my friend's findings hehehe

Ular dilambangkan sebagai setan oleh itu petanda buruk


Respon

Haziah: Scary nye~ Tak nak ah...
Friend: Ade lagi hehe

Ular kalo bisa diingati gimana ularnya.. Lagi ngelilit, dipatuk, atau dikejar..
Kalo lagi dipatuk maksudnya ada yang mau meminang..


Respon

Haziah: Tak ingat lak aku ular tuh patuk aku ke tak..
Friend: Banyak citer sal jodoh je
Haziah: Hehe




Kalo mimpi ular maknanya ada cowok yang suka sama LOE!!!

Haziah: Hehe waduh2 ada cowok lagi suke sama gue
Banyak ular tuh banyak la cowok yang suke ye haha!!
Ular kuning tu mesti anak orang kaye
Ular hijau mesti die suke masuk utan
Ular mati tu mesti... hahaha

Friend: Ular besar.. Mesti orang tu gemuuuuuukkkk
Ular hijau mesti budak ARC sbb suke masok hutan
Ular hitam putih.. Orang terengganu
Haziah: Hahahaha!!!!!!!!!!
Leh lak ye hitam putih orang ganu hahaha!!!




Hurm so that was it.. I continued my search again tonight and the findings are almost similar and good for laughs as well hehe


What made me so0o0o0 anxious about it??

Haha well, I have two snake dreams in the past.. A snake was chasing me in both dreams.. And after a few weeks, i received a marital proposal.. Haha obviously I tolak la kan because I'm still single to this day~ Rasanya both guys are happily married now kot~ Never heard from them again~ but i guess that was only coincidental hehe


Mainan tido je kot~




Thanks to my dear friend sebab layan je merepek meraban aku hehe


Hurm~ tapi kalo tol akan ade kebahagiaan yang tak diduga~ that definitely would be so0o0o0 co0L!!!!



*ayat2 asal telah di simplify sket hehe

17 comments:

Hayati Hanuni Halin said...

ular...???
heheh...
org kate..kalo mimpi ular ade org nak masok merisisk kite....
hahahahahhaah...!~

who's dat lucky guy gg...???
mmg lucky la org dpat lovely lady muke cam kite kan jiji kan kan kan!!!

hehehehheehhehehe... =)

haziah said...

hahaha tu la~
ni dah kre guysssssssss nih sb byk tol!!! hahahaha

Mohd Syafiq Rashid said...

ade la member aku yg kawin pasni.
yeah

Anonymous said...

*ayat2 asal telah di simplify sket hehe...

Hmm..macam simplify banyak je..hahaha..

haziah said...

x mau xmau~ x mau kawen lagi!!! Nak enjoy lu!!!! lagipon nak kawen ngan sape hahaha

hehe dah simplify byk ek?? haha apsal pki anonymous?? takot identiti ko terbongkar ke?? hahaha

Anonymous said...

haha..bnyk kot info penting xde..
Sape ular mati?? Sape ular itam putih?? hehehe...

haziah said...

Hahaha dats for the rest of the readers to figure out!!!!

Pejei Ryukeen said...

hehehe..apttla ngidam nc minyak je.hehehe.

aNeA_hAyATi said...

hahaa..kuat btOl kO punye REM time cuti ni ye Ji...:P

haziah said...

haha tu ar~ hehe tadi mimpi maen volley~ wuwuwu rindunye nak maen volley~

ray said...

ak sbg 'the rest of the readers' dh pn figured out & ak akn trus trang jela ek bg readers yg lain clear :
a)ular hitam putih dilambangkn spt muzani(sori moja)
b)ular mati (zul ke ammar?dua2 pn bleh)
c)ular2 yg lain spt yg dterangkn oleh gg
eh besgak ek kalo dpt mimpi gini
seumo idup ak xpenah mimpi kalo ad pn msti ak lupe keesokn hariny..isk
nk gak rs mimpi cm org normal

shifaa said...

RAY!!!!!!!!!!! ko memang BENGONG TAHAP DEWA DOWH!!! (BERGULING2)but i say - shifaa like this hahaha

ray, the way you said it, as if like you are a mutant or stg...

btw, aku baru mimpi ray dapat pasangan hidup, jumpe kat kilang jitra...serius rase cam betul coz aku terbangun and time tu tgh azan subuh (aku x tipu)...

gg, ko nak ular mane satu???hihihi

haziah said...

tu la pasal c ray ni hahaha

aku menjerit tidak percaye tym bace semlm!! Naseb baek x tebangun bapak aku hehe tp aku biar kan aje sbb dah penat2 die taip~

Tp die nye view mmg klas ar.. Mahaguru tol!!!

Aku nk ular yg mane?? Haha depends la kat ular mane yg patuk!! yg pasti ular tu kne la besh!!!
\(^^)/
Yang x besh aku nata gi zoo je. ja pameran...
Ular mati~ mmg dah x leh patuk le~ hahaha

ray said...

amboi2 shifaa ttibe mimpi ak plak yg bjodoh
xckp kt ak pn
nnt ak try sedaya upaya utk bmimpi ko plak
pastu ak trus trang kt sni sp future husband ko
wait n c!
hehehe

haziah said...

o ye rei.. aku rs ular hitam putih ko slh ar.. Kn ular2 ni spatotnye ske kat aku.. X kan la kan?? hahaha

Sp la agknye ye?? hahaha

LuCKy TheA said...

gan klo mimpi melihat ular putih besar n berkepala banyak,,,itu artinya ap y??

miaki said...

tnx tok tafsiran ni ...i pn slu mimpi ular ..sgt2 menganggu fkran i la ..so decide search la the meaning of that ...obviously la npk ular bkn na kn pinang ke ap kut i neh ..sb bru je d tglkan :( so pathetic ..so i wonder wat it will be the meaning of dat ...neway ..i hate snake so much ..huhuhuhu